Служебният министър на външните работи Николай МилковНиколай Милков е роден на

...
Служебният министър на външните работи Николай МилковНиколай Милков е роден на
Коментари Харесай

Министър Николай Милков прие новоназначения извънреден и пълномощен посланик на Република Гърция

Служебният министър на външните работи Николай Милков  Николай Милков Николай Милков е роден на 10 декември 1957 година в София.   Завършил е Френската гимназия в София, одобри новоназначения ексклузивен и пълномощен дипломат на Република Гърция в Република България Алексиос Мариос Либеропулос, оповестиха от Министерството на външните работи (МВнР) на уеб страницата си.

В рамките на срещата бе доказано отличното равнище на връзките сред двете страни, техния стратегически темперамент и значение освен в двустранен, само че и в районен проект.  

По време на диалога министър Милков изрази съболезнования по отношение на жертвите от влаковата злополука в Гърция.

Сред разискваните тематики бяха опциите за разширение на съдействието в предпочитани области като енергийната и транспортна съгласуваност и търговско-икономическите връзки.

Министър Милков благодари за поддръжката на Република Гърция в процеса на присъединение на България към Шенгенското пространство. Той пожела триумф на дипломат Либеропулос и изрази убеденост, че двете страни ще продължат да надграждат постигнатите триумфи във всички сфери на съвместен интерес.



На 22 декември предходната година служебният заместник-министър на външните работи Велислава Петрова одобри копия на акредитивните писма на посланика на Република Гърция у нас Алексиос Мариос Либеропулос. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР